Intro - CD/DVD

Foto's

Tijdschriften

Tourdata

Video's

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Kaas

Tijdschriften

Paris Match, nr. 2456, 1998Paris Match, nr. 2456, 1998Paris Match, nr. 2456, 1998


Paris Match, nr. 2456, 1998

 

Patricia KaasParis Match, nr. 2456, 1998

Patricia Kaas: “Ik wil graag een kind en dat Philippe zijn vader is, want hij is echt geniaal”.
Ze wordt 31 jaar, heeft 10 miljoen albums verkocht over de hele wereld en ze heeft de liefde gevonden… met de Belgische zanger Philippe Bergman. Patricia Kaas viert haar 10 jarige carrière met een spektakel dat haar leven vertelt. Op tournee tussen 2 steden en 3 landen in, praat het kleine meisje uit Forbach met ons en vertelt over het geluk van nu en in de toekomst…

Int.: Is er een periode geweest waarin je carrière voor alles ging?
PK:  In het begin en nog meer, toen mijn moeder overleed in 1989. Ik zag niets meer zitten. Niets interesseerde me meer, zelfs niet een ontmoeting met vrienden. Nu is mijn carrière nog steeds belangrijk, maar er is nog iets anders; ik heb Philippe.

Int.: Waar woon je nu? In je grote huis, in de buurt van Rambouillet?
PK: Ik heb daar een huis gekocht, maar ik woon daar niet. Het huis staat in een omgeving die heel erg beschermd wordt en daarom hebben we erg veel moeite om vergunningen te krijgen om wat te verbouwen. Daardoor heb ik niet zo veel zin om daar te wonen. Op het ogenblik wijd ik me aan mijn tournee en daarna zullen we wel zien.

Int.: Ver weg wonen van een stad, is dat een bewuste keuze?
PK: Ik heb altijd van Parijs gehouden. Het appartement waar ik nu woon doet denken aan een buitenhuis, met zijn balken en zijn open haard en als ik naar beneden loop dan vind ik daar allerlei winkels waar ik goed kan shoppen.  Het verlaten van die omgeving is een idee van Philippe. En bovendien zal het goed zijn voor onze hond, Lolita.

Int.: Volgen Philippe en Lolita je tijdens je tournee?
PK: Als ik geen vliegtuig hoef te nemen hou ik Lolita bij me en Philippe verrast me soms door ineens op te duiken. Maar op het ogenblik is hij erg druk met het schrijven en voorbereiden van zijn volgende album, het produceren voor een jonge zangeres en met zijn nieuwste hobby: het internet.

Int.: Wat neem je op het podium mee?
PK: Ik neem altijd de band die er was tussen mijn moeder en mij mee het podium op. Als ik het podium op ga heb ik altijd een speelgoedbeer bij me. Die had ik aan haar gegeven en die heeft ze tot het einde bij zich gehouden. Hij beschermt me. Trouwens hij ligt ook bij mij in bed als ik slaap.

Int.: Wat zijn je passies?
PK: Op de allereerste plaats is dat muziek. En op de 2e plaats, de mode. Laat me maar 2 minuten in het kleinste dorpje en ik vind altijd iets om te kopen. Dat is een typisch vrouwelijke trek. Elke keer als ik iets gedaan heb waar ik trots op ben, doe ik mezelf wat cadeau.

Int.: “Ik heb alles voor je verlaten”, deze tekst die voor jou geschreven is door de schrijver/componist Philippe Bergman, is die een beetje autobiografisch?
PK: De titel is dat zeker…het slaat op onze geschiedenis. 3 Dagen na onze ontmoeting heeft Philippe zijn huis en vrienden in België verlaten om bij mij te komen wonen.

Int.: En heeft hij daaronder geleden?
PK: Als dat zo is, dan heeft hij me dat niet laten voelen! Als men besluit om met iemand samen te gaan wonen, dan laat men een ander deel van zijn leven achter zich. Het gaat niet om de kilometers; sinds dat we samen zijn zie ik mijn vrienden minder.

Int.: Zou je je vak opgeven voor een man?
PK: Nee. Op het moment dat ik iemand ontmoet zal hij me moeten accepteren met al mijn fouten en passies. Er is niets in de wereld waarvoor ik mijn vak op zou geven.

Int.: Toch heeft Philippe bepaalde dingen opgegeven voor jou?
PK: Hij is niet opgehouden met zingen. Ik heb zo’n grote passie voor zingen, dat ik nooit van een ander zou verlangen dat hij zijn passie op zou geven. Philippe heeft alles opgegeven voor mij, maar hij heeft niet zijn passies en ideeën opgegeven. Gelukkig maar!

Int.: Als je van look verandert, denk je dat hij dat erg zal vinden?
PK: Ik blijf toch mezelf. Ik draag nog steeds dezelfde kleren, maar alleen op een andere manier.
Ik heb tegenwoordig veel meer zelfvertrouwen; ik voel me goed in mijn vel. Het hele gedoe dat ik mijn lippen zou hebben laten veranderen, heeft me wel een beetje boos gemaakt. Het was bijna vernederend, zo van Patricia Kaas ziet er heel aardig uit nu, wat gaat ze nu weer veranderen?

Int.: Je hebt dus niets laten veranderen?
PK: Nee. Er zijn vrouwen, die met het ouder worden er minder leuk uit gaan zien en anderen die er juist beter uit gaan zien. Ik hoor ongetwijfeld bij de 2e categorie. Dat gezegd hebbende, ik heb niets tegen kosmische chirurgie. Als een lichamelijk probleem een psychisch probleem wordt is het denk ik beter om er wat aan te laten doen. In 10 of 15 jaar als ik rimpels of zo krijg, dan doe ik het misschien ook wel.

Int.: Heeft de liefde van Philippe je veranderd?
PK: Ja door hem te ontmoeten ben ik evenwichtiger geworden. Daardoor kan ik nog beter aardig zijn voor hem, want degene die van me houdt gaat door met me te bewonderen.

Int.: Aardiger, daar bedoel je mee?
PK: Ik ben anders in mijn hoofd en dat zie je. Ik lach makkelijk. Ik reageer verschillend op bepaalde dingen.

Int.: Heeft de dood van je ouders je erg veranderd?
PK: Het heeft me volwassen gemaakt. Ik begreep, dat het leven zo kort is en dat het belangrijk is om met de essentiële dingen bezig te zijn. De dood van je ouders veroorzaakt een heleboel innerlijke veranderingen, die je niet uit kunt leggen.

Int.: Je hebt de opnames van je dit album onderbroken, omdat je vader ziek is geworden…
PK: Ik ben gestopt om bij hem te zijn. En nadat hij was overleden, elke keer als ik over de liefde of over vriendschap zong dacht ik aan hem. Ik werd overweldigd door de emotie. Daarom hebben we toen een beetje tijd erover heen laten gaan. Als ik tegenwoordig naar dat album luister dan hoor je in mijn stem een zekere droefheid.

Int.: Ben je gelovig?
PK: Ik heb nooit erg in God geloofd. Een beetje vroeger toen ik catechismus les kreeg.  Na de dood van mijn moeder ben ik gestopt met geloven. Ik geloof niet meer. Alleen aan de onsterfelijkheid van de liefde voor deze 2 wezens.

Int.: Spijt het je dat zij niet je verloofde hebben gekend?
PK: Mijn vader heeft hem gekend. Wat me heel erg raakt, is dat mijn moeder me niet heeft gekend als vrouw. Ze zal nooit mijn kinderen kennen.

Int.: Heb je momenten van neerslachtigheid gekend, zoals je die beschrijft in je songs?
PK:  Ik ben van nature niet neerslachtig. In  het begin was ik een beetje verloren. Ik schaamde me erg voor mijn accent en ik durfde niet te praten in het openbaar, alleen glimlachen. Ik bouwde een muur om me heen. Ik ging door voor een koud iemand, terwijl ik alleen slecht op mijn gemak was.

Int.: Waren je ouders erg verliefd op elkaar?
PK: Zij hebben lang samengewoond en zij hebben 7 kinderen gekregen. Ik herinner me dat er veel tederheid tussen hen was, zelfs als je niet veel liefdesuitingen of kussen zag. Bij ons is het niet gebruikelijk dat je elkaar kust als je kinderen erbij zijn.

Int.: Ben je zoals zij?
PK: Helemaal niet. In ieder geval nu niet meer. Toen ik jong was, was ik heel bescheiden. Veel te bescheiden. Maar ik ben veranderd. Een voorbeeld: ik heb Philippe gekust op het podium van bercy voor 12.000 toeschouwers.

Int.: Is het huwelijk belangrijk voor je?
PK: Nee, niet op het moment, maar misschien als we samen een kind krijgen. En dan nog. Op het ogenblik leef ik met Philippe. Als we trouwen verandert dat niets.

Int.: Ben je niet bang , dat je vak het moment om een kind te krijgen moeilijker maakt?
PK: Een ding is zeker; ik zal mijn carrière niet opgeven voor een kind. Het krijgen van een kind is een grote beslissing en daarvoor moet je de tijd nemen. Misschien na de tournee, in 2 jaar of zo. Ik wil het erg graag. Het hebben van een kind en dat Philippe is de vader, want hij is werkelijk geniaal.

Int.: Als je een kind hebt, wil je dan dat het op jou lijkt?
PK: Dat zou wel leuk zijn, ja. Ik vind dat ik een eenvoudig en makkelijk karakter heb en het zou fijn zijn om dat door te geven. En het zou ook fijn zijn, als hij heldere ogen had, zoals ik, want mijn vader was er erg trots op. Hij noemde ze “de Kaas ogen”. En ik zou het ook fijn vinden als hij op me leek, want ik lijk op Philppe. In ieder geval van binnen.

Int.: Philippe is de man van je leven?
PK: Daar kan ik me niet in vinden. Wat wil dat zeggen? De man van je leven? Wie weet dat? Misschien ontmoet een van ons op een dag wel een ander. Wat ik wil zeggen is, dat Philippe is de man waarmee ik een groot gedeelte van mijn levensweg ga. Want we kennen elkaar nu 4 jaar en we leven samen en we zijn gelukkig.

 

1987-1990 - Mademoiselle chante le blues
1990-1992 - Scène de Vie
1990-1992 - Carnets de Scène
1993-1994 - Je te dis vous
1993-1994 - Tour de Charme
1997 - Dans ma chair
1998 - Rendez-Vous
1999-2000 - Le mot de passe
1999-2000 - Ce sera nous
2002 - Piano Bar
2003 - Sexe Fort
2008 - Kabaret
2012 - Kaas chante Piaf

Facebook

Patricia Kaas Citaten

Als je 25 of 30 bent, kun je gewoon dingen doen. Wanneer je 35 wordt zijn dingen anders. Tijd is me nu meer dierbaar. Ik heb mijn prioriteiten.

Ik ben niet verdrietig, maar ik ben melancholisch. Als je je moeder verliest op je twintigste en je vader snel daarna, dan is droefgeestigheid een onderdeel van je leven.

Ik twijfelde altijd aan mezelf. Ik twijfelde over hoe ik eruit zag, over mijn lichaam, mijn stem - over alles.

Liefde is voor mij geen gezegde, geen roman...het is het echte leven!

Mijn schoonheids geheim is: rook niet en drink geen alcohol en wees gelukkig.

Twitter

Contact

  • Email:
  • Adres:
    Johanna Ouwerling
    Afferdenpad 42
    6845 GP Arnhem
    Nederland